Om
[Om konferencen]
AI means business!

Her sætter vi fokus på de forretningsmæssige muligheder, som anvendelsen af AI åbner op for – og ikke alle skræmmebillederne i stil med 2001: A Space Odyssey. 

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne i en række af Danmarks vigtigste brancher – og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel for såvel produktionsprocesser, produkter, slutbrugere og samfund.

Praktisk information

Dato: 3. september 2019
Tid: 09.00-15.15
Sted: Miracle A/S, Skanderborgvej 232, 8260 Viby J. Lokale: Kantinen (stuen tv.)
Tilmelding: Via linket her
Tilmeldingsfrist: 1. september 2019
Pris: Medlemmer af BrainsBusiness og it-forum: DKK 495 + moms. Øvrige: DKK 995 + moms. Er du medlem af BrainsBusiness eller it-forum, skriv da rabatkoden MEDLEM ved tilmelding.
Kontakt: Berit Brendborg
E-mail: bbb@brainsbusiness.dk

Program
[Dagens rejseplan]

Dine guider på turen ud i AI-universet består af et hold af danske og internationale eksperter på området – fra førende virksomhedsledere til inspirerende innovatorer og fremsynede forskere.

Udrejsedato:
3. september 2019
08.30-09.00
Registrering - kaffe og croissant
09.00-09.05
Velkomst
Dagens rejse skydes i gang af moderator Lars Jacobsen, chefredaktør, Computerworld
09.05-09.20
Dagens vært
Velkomst v/ Simon Møgelvang Bang, CTO, Miracle A/S
09.20-10.00
Keynote: Digital strateg og AI-ekspert Thomas Terney: "Hvad er kunstig intelligens?"
Thomas Terney har gennem mange år arbejde i krydsfeltet mellem ledelse, digital innovation og forretning. Han vil i denne keynotespeak gå bag om begrebet AI og den globale kamp om at udvikle bedre kunstig intelligens, og guide dig til, hvad du skal tænke over, når du vil anvende kunstig intelligens som virksomhed/offentlig organisation - herunder hvordan vi bør håndtere, at de fleste kunder eller borgere ved, hvad tyske kasserollebøjninger er, men ikke har den fjerneste ide om, hvad algoritmer eller kunstig intelligens er.
10.00-10.30
Erik David Johnson, Delegate: Live kodning - AI-agent spiller computerspil
AI - Hype eller forretning? Via praktiske eksempler fra forskning og virksomheder tager Erik David Johnsen os med på rejse gennem praktisk anvendelse af AI - for til sidst at LIVE KODE en AI-agent til at spille computerspil for at vise, hvad det kræver at få succes med AI-projekter.
10.30-10.50
Kaffepause
10.50-11.20
Vladimir Rybakov, WaveAccess: Machine Learning: Få 12 i håndtering af kundehenvendelser
Et væld af datakilder, platforme og digitale værktøjer giver virksomheder mere kundeinformation end nogensinde før – men den største udfordring er at trække værdien ud af denne overflod af data. Når antallet af kundehenvendelser stiger, får salg, marketing og kundeservice svært ved at følge med. Det fører til, at virksomheder ikke kan overholde aftaler, misser salg – eller mister kunder. Det er her, Machine Learning kan træde til – og gøre det muligt at prioritere kundehenvendelser, have alle værdifulde data lige ved hånden, minimere svartider og sikre, at henvendelsen håndteres af den rette person. Vi vil her vise, hvordan ML kan gøre salgsteams mere effektive og lade kundeservice håndtere henvendelser langt bedre og hurtigere end tidligere.
11.20-11.50
Karsten Dehler, it-forum: Organisationens største potentiale
Den fysiske og digitale verden forbindes i stigende grad ved hjælp af AI-baserede teknologier og skaber såvel nye muligheder, som produkter og services. Det er jeres organisations største potentiale – uanset hvilken branche du tilhører – og samtidig jeres ledelses potentielt største falliterklæring. Hør om mulighederne, få konkrete eksempler og råd til inspiration, så du kan inspirere til AI i netop din organisation.
11.50-12.20
Jacob Knobel: AI på fremtidens arbejdsplads
TEDx-taler og vinder af Forbes 30 under 30, Berlingske Talent 100 og Markedsføring M 100 Jacob Knobel fremlægger sit utraditionelle syn på de konsekvenser, virksomhederne bør drage af AI. Som 28-årig solgte han sin første succesfulde virksomhed baseret på AI, og han vil her fortælle om sit egets selskabs erfaring med, hvad kunstig intelligens allerede gør ved det globale og nationale arbejdsmarked i dag, under overskriften "Vi skal deles om arbejdet - for der bliver mindre af det!"
12.20-13.00
Frokostpause
13.00-13.30
Sune Wolff, Unity Studios & Mikkel Haggren Brynildsen, Grundfos: "Augmented Reality & AI"
Publikum kan se frem til opleve Sune Wolf, CTO og partner ved Unity Studios, dele ud af sin viden og erfaringer omkring Augmented Reality og AI, og ikke mindst, hvordan kombination af disse teknologier kan være værdifuld fra et forretningsmæssigt perspektiv. Med på scenen har han Mikkel Haggren Brynildsen, som er AI Expert hos Grundfos, og de vil i fællesskab give publikum et spændende indblik i, hvordan AR og AI koblingen bliver anvendt i dag via en konkret samarbejdscase.
13.30-14.00
Søren Tranberg Hansen, Alexandra Instituttet og AAU: "En verden af nye muligheder med robotter og kunstig intelligens"
Kunstig intelligens, bedre og billigere sensorer og øget datakraft og er ved at skabe en ny generation af fleksible og intelligente robotter. Globalt investeres der massivt i robotområdet i disse år, hvilket medfører massive ændringer af mange industrier og vores arbejdsmarked som helhed. Hvor robotterne traditionelt er blevet udviklet til anvendelse i den industrielle produktion, har man den seneste snes år arbejdet på at udvikle dem til fx private hjem, til socialsektoren og undervisningssektoren m.m., og op mod 50% af alle jobs forventes at blive berørt af udviklingen indenfor robotter og kunstig intelligens. Via konkrete eksempler gennemgår jeg, hvor der bruges robotter og kunstig intelligens i dag, og hvordan der de seneste år er har åbnet sig en række nye forretningsmuligheder med robotter og kunstig intelligens.
14.00-14.30
Morten Lindblad, Dataproces Group & Tina French Nielsen, Aalborg Kommune: AI finder millioner i budgettet
Siden 2012 har den offentlige forvaltning benyttet big data i større og større omfang med stor succes. Siden 2016 har den offentlige forvaltning tillige igangsat anvendelse af softwarerobotter i deres sagsbehandling og derved opnået betydelige omkostningsreduktioner og serviceforbedringer. Næste skridt er at overveje, hvorvidt vores samfund skal være forudseende og forebyggende. Teknologien er til stede, men som altid skal der mere end teknologi til!
14.30-15.00
Thomas Nørmark: Mød Danmarks første digitale menneske, Mia
Mød Mia - Danmarks første digitale menneske funderet på kunstig intelligens og 3D animering. Hun ligner og opfører sig som et rigtigt menneske - Forskellen er bare, at hun hverken sover eller spiser.. eller kræver løn. Til gengæld kan hun kopiere sig selv i al uendelighed, så hun kan tilbyde sin assistance i butikker, på togstationer, i skoleklasser og lægeklinikker på sammen tid.
15.00-15.15
Afrunding og tak for i dag
Speakers
[Dine guider på dagens rejse]

Thomas Terney

[Keynote speaker]

Lars Jacobsen

[Moderator]

Morten Lindblad

[Dataproces Group]

Tina French Nielsen

[Aalborg Kommune]

Thomas Nørmark

[itelligence]

Jacob Knobel

[Datapult]

Sune Wolff

[Unity Studios]

Søren Tranberg Hansen

[Alexandra Instituttet & Aalborg Universitet]

Vladimir Rybakov

[WaveAccess]

Karsten Dehler

[Stibo Accelerator]
Sponsorer
[Dagens event er sponsoreret af:]